Netten uit De Kuip niet goed volgens Van Gelder

Van Gelder voorziet problemen voor Feyenoord: 'Dit gaat niet lang goed'

12 juni om 06:44
Laatste update: 12 juni om 10:51

Jack van Gelder en Rutger Castricum denken dat het besluit om de netten weg te halen uit De Kuip niet goed uit gaat pakken. Het duo is ervan overtuigd dat het snel weer fout gaat, zo laten ze weten in De Oranjezomer.

Feyenoord maakte dinsdag bekend dat de netten, die sinds april 2023 bij iedere wedstrijd in De Kuip om het veld hingen, vanaf volgend seizoen verdwenen zijn. Jan Joost van Gangelen is blij met de beslissing van de Rotterdammers. "Het was een soort straf omdat mensen dingen gooiden", aldus de ESPN presentator bij De Oranjezomer. "We hebben met camera’s op het dak gestaan, met hijskranen… Het is veelvuldig misgegaan, de laatste keer was de bekerwedstrijd met Klaassen."

Van Gangelen en met hem heel ESPN zijn in hun nopjes. "Voor ons is dit wel heerlijk", aldus de ESPN-presentator. "Elke livewedstrijd van Feyenoord krijg je wel berichten op socials van: Je hebt wel je best gedaan, maar haal die kutpaal weg. Voor de supporters van Feyenoord is dit nu echt de allerlaatste kans. Gaat het weer fout, dan gaat het gewoon nooit meer weg. Dan zit je gewoon altijd tegen een net aan te kijken."

Tafelgast Rutger Castricum vindt er het zijne van. "We weten toch allemaal dat het dan weer fout gaat." Van Gangelen denkt dat dit met strenge maatregelen te voorkomen is. "Ik denk dat er een hele sterke straf op moet. Min drie of min zes punten, dan is het echt wel klaar." Dat zou Jack van Gelder de verkeerde oplossing vinden. "Als er wat gebeurt in wat ik het mooiste voetbalstadion van Nederland vind en een club wordt daar zo zwaar door gestraft… Dan moet je op een gegeven moment maar vakken gaan leeg laten. Ik ben ervan overtuigd, en ik hoop dat ik ongelijk heb, dat het niet lang goed gaat. Ze hebben natuurlijk een fantastische periode gehad, maar in ieder stadion zijn dwazen. Áls er iets gebeurt en er is een boete, vind ik dat ze de boete moeten verhalen op degene die schuldig is."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: