Bijval Koeman na keuze voor Wijnaldum en Blind

Begrip voor Koeman: 'Als je naar carrière Blind kijkt, denk ik: zijn we mesjogge?'

12 juni om 07:16
Laatste update: 12 juni om 10:52

Hans van Breukelen kijkt af en toe vol onbegrip naar de kritiek die Daley Blind krijgt in de Nederlandse media. Ook de keuze van Ronald Koeman voor Georginio Wijnaldum kan de oud-doelman begrijpen. Van Breukelen constateert dat er niets is veranderd ten opzichte van vroeger.

Foppe de Haan kroonde zich als bondscoach van Jong Oranje twee keer op rij tot Europees kampioen. De oud-trainer maakt in een interview met de NOS duidelijk dat alles valt of staat met goede spelers als het gaat om het behalen van een EK-titel. "Een aantal dingen moet je gewoon heel goed met elkaar willen doen. En daar is kwaliteit voor nodig. Mentale en voetbalkwaliteiten. Wie past bij wie? Dat is de kunst van het coachen."

"Ik begrijp de keuze van Koeman voor Wijnaldum daarom wel", valt Van Breukelen de oud-trainer bij. "Hij zorgt voor sfeer, heeft ervaring en ligt goed in de groep. Dat geldt ook voor Daley Blind, iemand die door de jaren heen in Nederland vaak is afgemaakt."

"Maar als je naar de carrière van Blind kijkt, denk ik: zijn we nou mesjogge?", vervolgt Van Breukelen, die in 1988 het EK won met het Nederlands elftal. "In het buitenland wordt hij gezien als een fantastische speler. Ach, in onze tijd ging dat ook zo. Toen we eens na een interland op Schiphol terugkeerden, werd Ronald Koeman door een fan voor "schildpad" uitgemaakt."

Blind speelde inmiddels 107 interlands voor Oranje. De verdediger maakt zich op voor zijn vierde eindtoernooi met het Nederlands elftal. Wijnaldum speelde tot nu toe 93 interlands en gaat zijn derde eindtoernooi spelen.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: