Wijnaldum lyrisch over Slot bij Liverpool

Wijnaldum lovend: 'Hij is van hetzelfde niveau als Klopp en Mourinho'

8 juni om 19:11

Georginio Wijnaldum heeft er vertrouwen in dat Arne Slot slaagt bij Liverpool. Aan het begin van vorig seizoen maakte de Oranje-middenvelder Slot van dicht bij mee bij Feyenoord.

Wijnaldum speelde tussen 2016 en 2021 bij Liverpool en weet dus als geen ander waar Slot terechtkomt. De 45-jarige oefenmeester heeft grote schoenen om te vullen, nu hij Jürgen Klopp opvolgt. "Ik heb aan het begin van dit seizoen nog een paar dagen meegetraind bij Feyenoord en daar zag ik hoe Slot te werk ging. Dat was van een heel hoog niveau, ik vond dat echt top", laat Wijnaldum optekenen door het Algemeen Dagblad.

"Ik kan het vergelijken met Klopp en Mourinho en dan zeg ik dat Slot van hetzelfde niveau is", is de routinier, die bij AS Roma samenwerkte met The Special One, lovend. "Ja, hij komt nu in een heel andere wereld, dat is gewoon zo. Maar dat wil toch niet zeggen dat hij daar niet kan doen wat hij bij Feyenoord heeft gedaan?"

Slot maakte vorige maand voor ongeveer tien miljoen euro de overstap van Feyenoord naar Liverpool. Op Anfield gaat hij met de nodige Nederlanders samenwerken. Virgil van Dijk, Cody Gakpo, Ryan Gravenberch en Sepp van den Berg staan onder contract bij The Reds. Laatstgenoemde lijkt Liverpool deze zomer te gaan verlaten.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: