'Feyenoord heeft Carranza bijna binnen'

'Feyenoord 'heel dicht bij' komst nieuwe spits, laatste details worden besproken'

12 juni om 07:42
Laatste update: 12 juni om 10:54

Feyenoord is dicht bij de komst van Julian Carranza. Dat meldt Fabrizio Romano. De Rotterdammers hebben een persoonlijk akkoord bereikt en proberen de laatste plooien glad te strijken met zijn club Philadelphia Union.

Carranza bereikte eerder al een mondeling akkoord met Feyenoord over een meerjarig contract. De Argentijnse spits heeft nog maar een contract tot eind 2024 bij Philadelphia Union. De Rotterdammers kunnen Carranza daarom hoogstwaarschijnlijk voor een bescheiden bedrag overnemen. Volgens de doorgaans goed ingevoerde Romano is de deal bijna rond. Feyenoord moet enkel over een paar details nog eens worden met de Major League Soccer-club.

Philadelphia Union nam Carranza in 2019 over van Inter Miami, dat hem voor 5,45 miljoen overman van Banfield. Na een halfjaar te zijn verhuurd aan zijn oude club in Argentinië kon Carranza niet overtuigen bij Inter Miami. De spits scoorde slechts drie keer in 42 wedstrijden. Philadelphia zag zijn kans schoon en betaalde 500.000 euro om de spits over te nemen.

Bij de MLS-club bloeide de aanvaller op. In 95 wedstrijden scoorde Carranza 43 keer en hij was twintig keer aangever. De marktwaarde van de spits wordt geschat op zes miljoen euro. De kans is aanwezig dat Carranza bij Feyenoord de opvolger wordt van Santiago Gimenez. Ondanks een mindere tweede seizoenshelft geniet de Mexicaanse spits de nodige interesse. Een vertrek uit Rotterdam is daarom niet ondenkbaar.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: