Derksen niet rouwig om einde Vandaag Inside

Derksen rept over einde Vandaag Inside: 'Zit daar niet vanwege ijdelheid'

12 juni om 09:54
Laatste update: 12 juni om 10:04

Johan Derksen geeft niets om het feit dat Vandaag Inside na het aflopen van zijn huidige contract bij Talpa van de buis zal verdwijnen. In gesprek met De Telegraaf erkent de televisiepersoonlijkheid dat hij bij het programma zit 'voor het verdienmodel'.

Net als collega’s Wilfred Genee en René van der Gijp staat Derksen tot en met 2025 onder contract bij Talpa. Er is nog een optie voor een extra jaar in het contract opgenomen. Derksen is niet rouwig om het eventuele einde van Vandaag Inside. "Ik kan het missen als kiespijn", aldus de televisiepersoonlijkheid tegenover De Telegraaf.

"Ik zit daar niet vanwege ijdelheid, wel voor het verdienmodel", gaat Derksen verder. "Op mijn 49e kwam ik bij de televisie, nadat Hugo Borst me had gevraagd. In eerste instantie wilde ik niet, omdat ik bang was mijn anonimiteit te verliezen. Maar ik ben er nu aan gewend."

Derksen leidt naar eigen zeggen een weinig stressvol leven, ondanks dat hij aan de lopende band wordt bekritiseerd. De televisiepersoonlijkheid is tenslotte zelf ook niet op zijn mondje gevallen. "Wat heel prettig is aan mijn karakter: ik trek me niets aan van stukken in de krant en programma’s waarin ik word genoemd. Datzelfde geldt voor sociale media. Ik heb weleens gehad dat in één week zeven columnisten van de Volkskrant mij tot de enkels afbraken. Daar kan ik om glimlachen, ik lig er geen minuut wakker van. In mijn familie kennen we nauwelijks stress en nervositeit."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: