Derksen doet Memphis na met zweetband: 'Veel groter probleem dan de verkiezingen'

10 juni om 21:12

Johan Derksen is verbaasd over de commotie die er ontstaan is rondom de zweetband van Memphis Depay. Het gezicht van Vandaag Inside schroomt niet zelf te testen hoe zo'n zweetband nou zit. Dat levert komische beelden op. 

"Ik vind het een belachelijk zweetbandje", steekt Derksen van wal tegenover Powned. "Het past precies bij Memphis. Die heeft altijd wat bijzonders. Ik begrijp niet dat Koeman het toegestaan heeft. Hij heeft geen lang haar. Vroeger hadden spelers met lang haar zo’n band, omdat anders het haar voor de ogen ging hangen."

Derksen heeft advies voor het Nederlands elftal richting het EK. "In het kader van eenheid: tegen Polen allemaal een zweetbandje dan!", aldus de oud-voetballer. Derksen kan geen begrip opbrengen voor de commotie. "Het is natuurlijk een veel groter probleem dan de Europese verkiezingen. Dat begrijp ik ook wel. Dat verbaast me altijd hoor. Ook als wij weer een verkeerde grap gemaakt hebben. Dan is het groot nieuws."

Tot slot doet Derksen zelf de zweetband nog even op. "Ik heb zo’n bandje nodig. Anders vallen al die haren van ergernis voor mijn hoofd als Wilfred wat vraagt."