Mutatie in EK-selectie van Duitsland

Mutatie in EK-selectie Duitsland: Bayern-talent valt af, CL-finalist opgeroepen

12 juni om 15:17

Julian Nagelsmann kan dit EK geen beroep doen op Aleksander Pavlovic. De twintigjarige middenvelder van Bayern München ontbrak deze week al op de trainingen, en is nu definitief afgevallen. Er is al een vervanger voor hem opgeroepen. 

De talentvolle Pavlovic kampt met tonsillitis, een ontsteking van de keelamandelen. Die ontsteking is dusdanig ernstig, dat hij het EK aan zich voorbij moet laten gaan. De controlerende middenvelder, die afgelopen seizoen zijn doorbraak beleefde bij Der Rekordmeister, maakte vorige week maandag tegen Oekraïne zijn debuut voor de Duitse nationale ploeg. 

Direct na zijn afvallen schakelde Nagelsmann door. De bondscoach heeft inmiddels Emre Can opgeroepen. Hij speelde begin deze maand als speler van Borussia Dortmund nog mee in de Champions League-finale tegen Real Madrid. Can krijgt dus de voorkeur boven bijvoorbeeld Leon Goretzka. 

"We wilden nog een controleur in de selectie en hebben daarom besloten hem op te roepen. Hij uitte onmiddellijk zijn enthousiasme en bereidheid om zich bij het team aan te sluiten", aldus Nagelsmann, die zijn keuze toelicht in gesprek met Duitse media. 

Duitsland opent het EK-bal komende vrijdagavond om 21.00 uur met een wedstrijd tegen Schotland. De andere twee landen in Groep A zijn Zwitserland en Hongarije.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: