Kroos neemt afscheid na EK in eigen land

Kroos gaat laatste trucje laten zien op EK: 'Zo afsluiten is bijna cliché'

12 juni om 16:52
Laatste update: 12 juni om 17:43

Toni Kroos gaat afscheid nemen met de Champions League-winst en een EK in eigen land. Een veel specialer afscheid kan hij zich bijna niet bedenken, vertelt de middenvelder op de persconferentie voorafgaand aan het openingsduel Duitsland - Schotland.

"Een EK in eigen land is natuurlijk zó speciaal. Ik denk niet dat er veel spelers zijn die een groot kampioenschap hebben meegemaakt in hun thuisland. Heel Duitsland is enthousiast. We hebben een grote invloed op de sfeer die het land de komende weken zal hebben. Maar het is ook een grote eer en een genot om dit toernooi te kunnen spelen", begint Kroos het persmoment tegenover Duitse media.

Ook gaat hij in op de favorietenrol die Duitsland als thuisland volgens velen heeft. "We kunnen elke tegenstander verslaan. Ik wil succesvol zijn en dit toernooi winnen. Als ik niet dacht dat het mogelijk was, was ik niet teruggekeerd bij het nationale team. Het zou natuurlijk bijna cliché zijn om mijn carrière met de winst van de Champions League én het EK af te sluiten, maar ik zou het accepteren", lacht de Duitser.

Zowel Duitsland als Real Madrid gaat de routinier missen. Wie in Madrid in zijn voetstappen dient te treden is volgens Kroos echter wel duidelijk. "Ik heb hem nu een jaar lang kunnen beleven en ik heb me vaak moeten afvragen of hij écht pas twintig jaar oud is. Maar Bellingham heeft zo'n grote persoonlijkheid. Hij ziet er veel volwassener uit, vooral buiten het veld", stelt Kroos.