Oranje-international behoort tot meest belaste spelers

FIFPro onderzoekt: Oranje-international behoort tot zwaarst belaste spelers

12 juni om 16:43
Laatste update: 12 juni om 22:29

Uit onderzoek van FIFPro blijkt dat Cody Gakpo een van de meest belaste voetballers van het afgelopen seizoen is. De aanvaller van Liverpool en het Nederlands elftal speelde meer dan zestig wedstrijden. 

Gakpo, momenteel met Oranje in Wolfsburg ter voorbereiding op het EK in Duitsland, speelde in totaal 64 wedstrijden. Daarmee staat hij op gelijke hoogte met Manchester City-aanvaller Phil Foden en Liverpool-teamgenoten Luis Díaz en Harvey Elliot. 

De oud-speler van PSV maakte in 53 officiële wedstrijden zestien doelpunten. Daarnaast was hij goed voor zes assists. FIFPro, dat in het onderzoek ook heeft meegenomen hoevaak spelers zonder ingelaste rustmomenten achter elkaar zijn opgesteld, wil met de publicatie aandacht vragen voor de hoge werkdruk waarmee voetballers anno 2024 mee kampen. 

De voetballer die op nummer één staat in het lijstje, is Saud Abulhamid. De speler van Al Hilal speelde 67 wedstrijden in het afgelopen seizoen. Voormalig Feyenoord-middenvelder Fredrik Aursnes staat tweede. 

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: