Duitse burgemeester grapt over Koeman en Oranje

'Jullie hebben Weghorst en Van de Ven, dat zijn idolen hier in Wolfsburg'

12 juni om 20:00

Dennis Weilmann, de burgemeester van Wolfsburg, is aanwezig bij de eerste training van het Nederlands elftal in Wolfsburg. De Duitse stad staat volgens critici niet bekend om het bruisende leven, maar daar denkt de burgemeester anders over. Dat vertelt hij aan De Telegraaf.

"Ik ken natuurlijk veel spelers, maar niet allemaal. Maar ik heb nog even. Als Nederland in de finale staat tegen Duitsland dan ken ik ze allemaal", lacht Weilmann als hem gevraagd wordt naar het verblijf van Oranje in Wolfsburg. "Maar jullie hebben natuurlijk Wout Weghorst en Micky van de Ven, zij zijn idolen hier in Wolfsburg."

Er wordt Weilmann vervolgens gevraagd naar potentiële afleidingen en het uitgaansleven in Wolfsburg. "We hebben veel leuke kroegen, discotheken en clubs. Als iemand tips wil, dan kan ik persoonlijk een rondleiding geven. Ik denk dat ik dan alleen ruzie met de trainer krijg."

Ook waagt hij zich nog aan een kleine voorspelling. "Nederland wordt tweede. Eerste wordt natuurlijk Duitsland", aldus Weilmann.