Quinten Timber reageert op EK-afwezigheid Oranje

Timber deelt 'waarheid' over EK-absentie: 'De afgelopen dagen is er veel gezegd'

12 juni om 18:09
Laatste update: 12 juni om 18:46

Quinten Timber heeft via Instagram de radiostilte doorbroken. Er verschenen de afgelopen dagen veel berichten over de middenvelder, die op het EK in Duitsland niet van de partij is. Timber betreurt de situatie en zal Oranje vanuit huis aanmoedigen. 

'De afgelopen dagen is er veel gezegd in de media over mijn beschikbaarheid voor het nationale team', begint Timber zijn Instagram-bericht. Zo meldde Wytse van der Goot maandagavond in Rondo dat Timber na het afhaken van Frenkie de Jong fit genoeg zou zijn om alsnog in actie te komen op het EK. 'De waarheid is dat ik aan het einde van het Eredivisie-seizoen geblesseerd ben geraakt', aldus Timber. 

Elke dag ging het een stukje beter, maar volledig pijnloos trainen zat er voor Timber - die volgens De Telegraaf de eerste keuze was van Koeman als invaller voor de EK-selectie - niet in. 'Dat is waarom ik geen deel uitmaak van de selectie voor het EK. Ik was heel enthousiast en vereerd door de kans om mijn land te representeren op zo'n groot podium, maar het mag nu niet zo zijn. Ik wens het het team het beste, en ik zal ze vanuit huis supporten.'

De 22-jarige Timber is een van de vele middenvelders over wie bondscoach Ronald Koeman niet kan beschikken. Ook De Jong, Mats Wieffer, Teun Koopmeiners en Marten de Roon zijn op dit moment niet fit. 

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: