Volendam kan Ould-Chikh verkopen aan veel clubs

'Schreuder komt met Castellón uit in Nederland voor beste speler van KKD'

12 juni om 20:12
Laatste update: 12 juni om 22:40

Walid Ould-Chikh kende vorig jaar een uitstekend seizoen in de Keuken Kampioen Divisie en dat is niet onopgemerkt gebleven. Volgens Voetbal International zijn er clubs uit binnen- en buitenland die op hem loeren.

De interesse vanuit het buitenland spitst zich vooral toe op twee clubs: CD Castellón en 1. FC Magdeburg. Allebei de teams zijn bezig met een opmars naar het hoogste niveau in respectievelijk Spanje en Duitsland. Bij de Spanjaarden is Dick Schreuder trainer en de Duitsers zijn ook bekend met de Keuken Kampioen Divisie. In een eerder stadium werd ook Martijn Kaars van Helmond Sport aan de club gelinkt.

Ould-Chikh is op dit moment nog eigendom van FC Volendam, maar de club uit het Vissersdorp wil meewerken aan een verkoop. Hij staat nog tot 2025 onder contract. De twee buitenlandse clubs zouden al geïnformeerd hebben naar de voorwaarden, van de Nederlandse clubs die geïnteresseerd zijn is nog niets bekend. Afgelopen seizoen verhuurde Volendam Ould-Chikh aan Roda JC, waar hij twaalf keer scoorde, acht assists gaf en Speler van het Jaar werd.