Volendam-uitblinker Ould-Chikh verovert ESPN-studio met ontwapenende lach

Volendam-uitblinker Ould-Chikh verovert ESPN-studio met ontwapenende lach

16-12-2023 23:55
22

Bilal Ould-Chikh was met een fraaie treffer belangrijk voor FC Volendam tijdens de zege op sc Heerenveen, maar ook met zijn ontwapenende interview na afloop oogst hij applaus. De 26-jarige aanvaller benadrukt dat de Volendammers nog lang niet afgeschreven mogen worden.

Ould-Chikh opende zaterdag de score in het Abe Lenstra Stdion. Het was zijn eerste doelpunt van het seizoen. "Wij verdedigen best wel veel. Vorige week tegen Feyenoord hadden we vijftien procent balbezit. Met de kansen die ik krijg, probeer ik wat te doen", reageert hij voor de camera van ESPN. "Ik heb nu ook een iets andere positie, waardoor ik meer in het midden uitkom. Misschien gaat me dat meer doelpunten opleveren."

De oud-speler van FC Twente, Benfica en FC Utrecht is naar eigen zeggen niet verrast door de stunt van Volendam, dat in Friesland met 1-2 won. "Ik had er vertrouwen in dat we zouden winnen. Ik zei nog tegen een vriend van me dat we zouden winnen. Als je kijkt naar vorige week, dan hebben we het best lang volgehouden tegen Feyenoord. Deze week hadden we hetzelfde plan. Heerenveen is een iets mindere ploeg, dus onverwachts wil ik het niet noemen."

Ook op de vraag of Volendam een krachttoer zoals vorig jaar kan herhalen, heeft Ould-Chikh zijn antwoord klaar. "Waren we al afgeschreven dan?", lacht hij. "Vorig jaar hadden we zes punten in de winterstop. Nu elf. Als je na de winterstop wint van Almere City, sta je boven de degradatiestreep. Zo snel kan het gaan."

Applaus voor Ould-Chikh
Het interview van Ould-Chikh valt in de smaak in de studio van ESPN. "Ah, dit is zo puur!", stelt presentatrice Aletha Leidelmeijer, waarna het publiek begint te klappen. "Ja, hier applaudisseer je voor. Mooi interview, heerlijk ventje ook." Daar sluit Marciano Vink zich bij aan. "Ja, fantastisch. Super. En het is hem gegund, absoluut."