Hajduk Split kiest voor Gattuso als coach

'Gattuso maakt opvallende move en wordt trainer van vijfde club in zeven jaar'

12 juni om 20:34
Laatste update: 12 juni om 22:40

Gennaro Gattuso is de nieuwe trainer van Hajduk Split. Dat maakt de club bekend via de officiële kanalen. De Italiaan gaat nu voor de derde zomer op rij aan de slag bij een nieuwe club.

De Italiaan heeft een contract tot de zomer van 2026 getekend en hij begint volgende week aan zijn nieuwe job in Kroatië. Hajduk Split werd afgelopen seizoen derde in de Kroatische competitie. In de 1. HNL spelen slechts tien teams. Hajduk Split verraste onlangs al door kind van de club Ivan Perisic terug te halen naar Kroatië. De 35-jarige aanvaller wordt sinds afgelopen winter gehuurd en maakte één goal in zeven competitieduels.

De trainerscarrière van Gattuso is nog niet wat de oud-wereldkampioen ervan verwacht had. Hij begon zijn loopbaan bij Palermo, OFI Kreta en PIsa alvorens hij coach van AC Milan werd. Daar deed Gattuso het niet slecht, waarna hij naar Napoli vertrok. Zijn vertrek bij die club bleek het startschot voor een wild avontuur. In de zomer van 2022 werd hij coach van Valencia, waar hij het tot de winterstop volhield. In de zomer van 2023 tekende hij bij Olympique Marseille, maar ook die club zette hem in februari alweer op straat. Nu is Hajduk Split dus zijn nieuwe ploeg.