Ito tekent voor 30 miljoen euro bij Bayern München

'Voormalig Ajax-target maakt toptransfer en tekent voor 30 miljoen bij Bayern'

12 juni om 21:01
Laatste update: 12 juni om 22:43

Hiroki Ito speelt volgend jaar voor Bayern München. Dat melden BILD en Sky Sport. Der Rekordmeister heeft de afkoopclausule van dertig miljoen euro in zijn contract bij VfB Stuttgart geactiveerd.

Ito is een in Nederland bekende naam, aangezien hij vorig jaar zomer veelvuldig aan Ajax werd gelinkt. Toenmalig technisch directeur Sven Mislintat kende de Japanner uit zijn tijd bij Stuttgart en wilde hem dolgraag naar Amsterdam halen. De clubs kwamen er echter financieel niet uit, waardoor Ito nog een jaar in Duitsland bleef. Stuttgart vond een bod van rond de vijftien miljoen euro niet genoeg.

Nadat de transfer naar Ajax geklapt was, tekende Ito een nieuw contract bij Stuttgart. Daarin werd een afkoopclausule van dertig miljoen euro opgenomen en dat bedrag legt Bayern nu op tafel. Ito maakte afgelopen jaar indruk in de Bundesliga. Hij speelde 29 wedstrijden voor de club en had een belangrijk aandeel in het behalen van Champions League-voetbal. Die campagne zal hij dus niet meer bij Stuttgart mee maken, want Ito wordt concurrent van Matthijs de Ligt.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: