Wie is Hiroki Ito, de verdediger die in verband wordt gebracht met Ajax?

Wie is Hiroki Ito, de verdediger die in verband wordt gebracht met Ajax?

02-08-2023 20:40
72

Hiroki Ito wordt momenteel in verband gebracht met een transfer naar Ajax. De verdediger moet de vertrokken Calvin Bassey opvolgen in de achterhoede van de Amsterdammers. Daarnaast wordt hij gezien als mogelijke back-up voor Jorrel Hato. Maar wie is de 24-jarige Ito? VoetbalPrimeur zoekt het voor je uit.

Wie is Ito?

Op 12 mei 1999 wordt Ito geboren in Hamamatsu, gelegen in Japan. Op jonge leeftijd komt hij in de jeugdopleiding van Júbilo Iwata terecht, waar hij op zeventienjarige leeftijd zijn debuut maakt in het eerste elftal van de club. In totaal speelt hij slechts drie wedstrijden in de J1 League, de hoogste competitie in het Aziatische land. Daarna maakt hij de transfer, weliswaar op huurbasis, naar VfB Stuttgart. Na één jaar wordt Ito definitief overgenomen door de Bundesliga-club. De verdediger speelde sinds zijn eerste jaar 29 wedstrijden voor Stuttgart, in zijn tweede jaar dertig duels.

Japan

Tijdens zijn huurperiode in Duitsland debuteerde Ito in het nationale elftal van Japan. De verdediger maakte een half jaar later al deel uit van de WK-selectie van het land voor het eindtoernooi in Qatar. De linkspoot kwam slechts één duel in actie voor zijn land, in de wedstrijd tegen Costa Rica (1-0 nederlaag). Ito speelde in totaal tien wedstrijden in het shirt van Japan.

Mislintat

Sven Mislintat, de directeur voetbalzaken van Ajax, was tussen 2019 en 2022 werkzaam bij Stuttgart en kent Ito goed. Het is dus niet gek dat hij is uitgekomen bij de verdediger. Mislintat haalde Ito zelf naar Duitsland voor slechts vierhonderdduizend euro. Inmiddels ligt dat prijskaartje hoger. Zo leert Transfermarkt ons dat Ito een transferwaarde heeft van ongeveer tien miljoen. De Telegraaf schreef eerder zelfs dat Stuttgart zestien miljoen euro vraagt voor Ito.