Zirkzee meldt zich alsnog bij Oranje

Groot nieuws uit Oranje-kamp: Zirkzee meldt zich alsnog voor EK

12 juni om 21:45
Laatste update: 12 juni om 22:47

Joshua Zirkzee gaat zich alsnog melden bij Oranje. Dat heeft de KNVB woensdagavond bekendgemaakt. De grote uitblinker van Bologna was in eerste instantie niet geselecteerd, maar komt er nu toch nog bij.

Koeman wil geen risico nemen met de hamstringproblemen van Brian Brobbey, die afhaakte op de woensdagtraining. Zirkzee kreeg een belletje en de spits van Bologna vliegt vanaf zijn vakantieadres in Miami naar het trainingskamp in Wolfsburg. De selectie wordt daarom toch nog aangevuld tot 26 spelers na het afhaken van Frenkie de Jong en Teun Koopmeiners en het toevoegen van Ian Maatsen.

Brobbey leek een hamstringblessure op te hebben gelopen tijdens de open training van woensdag, maar de blessure viel na een MRI-scan mee. Het zou enkel gaan om een stijve hamstring. Koeman wenst hoe dan ook geen enkel risico te nemen en haalt er met Zirkzee een pure spits bij. Oranje maakt nu alle papieren gereed bij de UEFA en hoopt dat Zirkzee zo snel mogelijk kan meetrainen. Het is niet bekend of de oefensessie van donderdag haalbaar is.

Dat Zirkzee in eerste instantie gepasseerd werd door Koeman, zorgde hier en daar al voor gefronste wenkbrauwen. De 23-jarige spits kende een ijzersterk seizoen bij Bologna en had met zijn twaalf goals en zeven treffers een groot aandeel in het historische Champions League-ticket voor de club. Hij eindigde het seizoen wel met een blessure, maar is inmiddels weer fit. Zirkzee lijkt deze zomer naar AC Milan te verkassen om daar de vervanger van Olivier Giroud te worden.

Aanstaande zondag speelt Oranje de eerste poulewedstrijd op EK tegen Polen. De aftrap is om 15.00 uur in Hamburg. Daarna wachten Frankrijk (21 juni in Leipzig) en Oostenrijk (25 juni in Berlijn).