Driessen over Zirkzee: 'Op vakantie, jetlag én komt terug van blessure'

Driessen ziet 'onlogische' Koeman kiezen voor Zirkzee: 'Als je hem hoort...'

13 juni om 07:15
Laatste update: 13 juni om 07:19

Valentijn Driessen plaatst een aantal vraagtekens bij de keuze van Ronald Koeman om Joshua Zirkzee alsnog bij het Nederlands elftal te halen. De bondscoach van Oranje spreekt zichzelf tegen met het oproepen van de spits van Bologna, die op vakantie in Miami was. 

"Zirkzee kan achter de spits én in de spits spelen. Het is logisch dat hij aan hem denkt", steekt Driessen van wal in een video van De Telegraaf. De chef voetbal plaatst echter al snel een kanttekening. "Het is alleen niet logisch als je hem hoort op de persconferentie. Daar zei hij dat hij niets heeft aan spelers die al te lang vakantie vieren. Zirkzee komt nu uit Miami, heeft veel vakantie-uren in de benen, een jetlag erbij en hij komt terug van een blessure. Hij was niet fit toen de selectie bekend werd gemaakt."

Driessen verwacht dat Koeman daarom Zirkzee uitvoerig wil testen. "Misschien een extra training en dan kijken hoe hij er conditioneel voor staat. Ik denk dat je wel moet kijken of hij voldoende fit is en of het zin heeft om hem erbij te halen. Hij moet dan wel deel kunnen nemen aan het EK."