Jack Van Gelder vreest dat Brian Brobbey alsnog afvalt bij Oranje

Zirkzee-oproep doet vrezen: 'Vermoed en denk dat hij alsnog gaat afvallen'

12 juni om 23:30

Jack van Gelder doet een vervelende voorspelling over Brian Brobbey. De verslaggever denkt dat de oproep van Joshua Zirkzee ermee te maken heeft dat Brobbey niet kan spelen gedurende het EK. Van Gelder verwacht dat Brobbey alsnog af zal haken.

"Wat ik vermoed en denk is dat hij binnenkort gaat afvallen, Brobbey", voorspelt Van Gelder bij De Oranjezomer. "Als je nu al last hebt van een verstijfde hamstring, dan kan dat niet. Hij is een heel explosieve voetballer, dus het zou buitengewoon vervelend zijn. Maar neem van mij aan dat er bij alle landen nog hele gekke blessures aankomen tijdens het toernooi."

Brobbey viel woensdag tijdens de eerste training van Nederland in Wolfsburg uit met hamstringklachten. De spits onderging vervolgens 'voor de zekerheid' een mri-scan, waaruit zou zijn gebleken dat er enkel sprake was van verstijving. Van Gelder vreest echter erger, vanwege de last-minute oproep van Zirkzee.

De KNVB bevestigde woensdagavond dat Zirkzee zich gaat voegen bij het Nederlands elftal in Duitsland. De aanvaller van Bologna was in eerste instantie niet geselecteerd, maar heeft zijn vakantie in Miami ondertussen voortijdig gestaakt.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: