'Liverpool van Slot informeert naar Waldemar Anton'

Bild: 'Liverpool van Slot heeft geïnformeerd naar Duitse EK-ganger'

13 juni om 07:29
Laatste update: 13 juni om 08:16

Het Liverpool van Arne Slot zou geïnformeerd hebben naar de diensten van Waldemar Anton van VfB Stuttgart. De centrale verdediger maakt na een sterk seizoen deel uit van de selectie van Duitsland voor het EK.

'Niet alleen topclubs uit de Bundesliga hebben hem op hun lijst', laat Bild weten. 'Volgens onze informatie heeft Liverpool twee weken geleden geïnformeerd naar Anton.' Of het daadwerkelijk van een transfer komt, durft het Duitse medium nog niet te voorspellen. 'Maar de contacten met Stuttgart zijn goed', doelt Bild op de eerdere transfer van Wataru Endo naar Liverpool. 

De consistente prestaties van de 27-jarige verdediger maken hem een interessante optie voor veel topclubs in binnen- en buitenland, klinkt het. Anton, die onlangs zijn contract verlengde tot 2027 en een gelimiteerde transfersom van 22,5 miljoen euro heeft, kan ook rekenen op interesse van kampioen Bayer Leverkusen en Borussia Dortmund. 

Anton speelde dit seizoen 37 wedstrijden voor Stuttgart in de competitie en de beker. In de Bundesliga presteerde de ploeg uitstekend en eindigde het als tweede op de ranglijst.