Hulshoff volgt Slot als assistent bij Liverpool

'Slot neemt vertrouweling mee naar Liverpool: driejarig contract ligt klaar'

12 juni om 12:20
Laatste update: 12 juni om 13:23

Sipke Hulshoff wordt de assistent van Arne Slot bij Liverpool, meldt onder andere de Leeuwarder Courant. Hulshoff was sinds de zomer van 2022 de assistent van Slot bij Feyenoord en volgt hem nu naar Engeland.

Hulshoff was naast zijn taak als rechterhand van Slot, ook assistent-trainer van bondscoach Ronald Koeman bij het Nederlands elftal. Bijna anderhalf jaar vervulde hij die rol. Medio mei 2024 werd hij afgelost door Dwight Lodeweges.

Hulshoff was tussen 2015 en 2018 actief bij SC Cambuur, waar hij onder andere assistent was van huidig Go Ahead Eagles-trainer René Hake. Hake spreekt tegenover Omrop Fryslân vol lof over Hulshoff. "Hij is loyaal naar mensen toe en werkt ontzettend hard in een wereld die hem alles is. Hij is tactisch ontzettend sterk."

Volgens Hake heeft de Hulshoff het in zich om zich tot hoofdtrainer te ontwikkelen, maar assistent zijn heeft ook zijn voordelen. "De druk ligt niet direct bij Sipke maar veel meer bij de hoofdtrainer. Dus dat is voor Sipke dan weer veel beter. Hij kan gewoon zijn werk doen. Ik zou niet weten waarom het geen succes zou worden", besluit Hake.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: