'Panchuca-ster Sanchéz kan de overstap maken naar Ajax'

'Ajax kan vruchten plukken: Pachuca-uitblinker wil dolgraag naar Amsterdam'

13 juni om 07:52
Laatste update: 13 juni om 08:10

Volgens Mexicaanse media kan Érick Sánchez de overstap maken naar Ajax. De aanvallende middenvelder van CF Pachuca, een partnerclub van de Amsterdammers, zou klaar zijn voor een stap hogerop. 

Met dat bericht pakt Diario Record groots uit. Volgens de Mexicanen heeft de 24-jarige Sánchez een vertrekwens ingediend en zou Ajax zijn voorkeur genieten. 'Duidelijkheid voor Pachuca: Sánchez zal deze zomer naar Europa gaan', valt er te lezen. De directie van de Mexicaanse club zoekt naar een club waar 'Chiquito' zich verder kan ontwikkelen. Daarom lijkt Ajax, met wie Pachuca een samenwerkingsverband heeft, een goede optie. Nederland heeft eerder al het beste gehaald uit Mexicanen als Hirving Lozano (PSV), Edson Alvarez (Ajax) en Santiago Gimenez (Feyenoord.)'

De middenvelder, die dit seizoen 38 keer in actie kwam voor zijn club en daarin 9 keer scoorde en 9 assists gaf, heeft nog een contract tot medio 2025. Deze zomer maakt Sánchez deel uit van de Mexicaanse ploeg, die uitkomt op de Copa América.

Samenwerkingsverband Ajax - Pachuca

In 2022 tekende Ajax een samenwerkingsverband met CF Pachuca en sloten de Amsterdammers niet uit dat er ooit Mexicanen naar Nederland zouden komen. "Als Ajax kunnen we veel informatie delen over de manier van het opleiden van talent", vertelde toenmalig technisch directeur Klaas-Jan Huntelaar (samen met Gerry Hamstra, red.) destijds. "Voor ons is het heel belangrijk om te weten wat er speelt op een ander contitent op het gebied van talent."