Vanenburg denkt dat Oranje het EK kan winnen

Europees kampioen van 1988 stellig: 'Alles minder dan winnen, is niets'

13 juni om 08:34

Gerald Vanenburg denkt dat het Nederlands elftal het EK kan winnen. De oud-buitenspeler werd in 1988 zelf Europees kampioen en weet dus wat ervoor nodig is om een gooi te doen naar de titel.

"Ik denk dat het Nederlands elftal genoeg kwaliteit heeft om het toernooi te winnen, dat denk ik echt. Ik vind ook dat we naar het toernooi moeten gaan om te winnen. Want alles minder dan winnen, is niets", is Vanenburg duidelijk tegenover Voetbal International.

Volgens de oud-international is zijn voormalig teamgenoot Ronald Koeman nog voorzichtig in het uitspreken van zijn doelstelling. "Als je naar dit Oranje kijkt, dan heb je toch alles in huis? Goede spelers, ervaring en een bondscoach die je niet hoeft uit te leggen hoe je een toernooi speelt", stelt Vanenburg.

"In interviews zijn ze voorzichtig over de doelstelling. Het is ook wel slim om naar buiten toe laag in te zetten, want dan neem je een bepaalde druk weg bij je elftal. Een beetje indekken, dat is ideaal. Maar geloof mij nou maar: diep van binnen denkt Ronald absoluut niet zo. Hij gaat alleen maar naar Duitsland om het toernooi te winnen, honderd procent zeker. En ik geloof ook absoluut dat het kan, want hoe ver zit het nou echt uit elkaar?"

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: