Maatsen stomverbaasd na belletje Koeman: 'Totaal geen rekening mee gehouden'

Maatsen stomverbaasd na belletje Koeman: 'Totaal geen rekening mee gehouden'

13 juni om 11:04
Laatste update: 13 juni om 11:39

Ian Maatsen was stomverbaasd toen hij een belletje kreeg van Ronald Koeman met het verzoek zich alsnog te melden bij Oranje. De vleugelverdediger was op vakantie in Griekenland, maar pakte razendsnel zijn spullen. 

"Ik kreeg ineens een belletje en toen moest ik zo snel mogelijk mijn spullen pakken en hier naartoe vliegen", blikt Maatsen terug op de persconferentie van donderdag, waar ook Matthijs de Ligt bij aanwezig is. "Ik ben blij om hier te zijn."

Op sociale media gingen beelden rond van Maatsen op een boot in Griekenland. De vleugelverdediger bevestigt dat hij op dat moment gebeld werd. "Ik moest snel m’n spullen pakken en deze kant op. Ik heb topouders, want ze hebben mijn voetbalschoenen naar Dortmund gebracht. Het waren aardig wat kilometers voor ze."

Maatsen noemt het 'gek' om nu aan te schuiven bij de persconferentie van Oranje, nadat hij eerder niet de definitieve selectie haalde. "Natuurlijk was er eerst teleurstelling, maar nu ben ik ontzettend blij en trots dat ik hier mag zijn. Ik was gewoon aan het genieten van mijn vakantie en was verbaasd, maar we pakten gelijk onze spullen. Ik had er totaal geen rekening meer mee gehouden. Ik was van de reis wel een beetje moe, maar gelukkig hebben we niet intens getraind."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: