Leerdam vol lof over match tussen Feyenoord en Carranza

Oud-speler enthousiast over beoogde Feyenoord-aanwinst: 'Een beest op het veld'

13 juni om 18:42

Kelvin Leerdam vindt het niet gek dat Feyenoord bij Julián Carranza is uitgekomen als beoogde centrumspits. De oud-speler van de Rotterdammers speelde met hem samen bij Inter Miami en zag daar een jongen met twee gezichten.

"Een hele rustige, aardige jongen”, is de eerste reactie van Leerdam als hem door ESPN wordt gevraagd naar Carranza. "Maar zodra hij op het veld staat, verandert hij in een beest. Hij sleurt, werkt hard en heeft een neusje voor de goal. Een beetje Dirk Kuijt-achtig." Leerdam speelde met Carranza samen bij Inter Miami. De Rotterdammers zouden op dit moment de eerste gegadigde zijn om de spits over te nemen van Philadelphia Union.

Volgens Leerdam is Carranza ook een echte speler voor Feyenoord en kan hij de Rotterdammers echt verder helpen. "Als je kijkt naar hoe Feyenoord de afgelopen jaren heeft gespeeld, dan past hij daar perfect. Hoog druk zetten, de bal veroveren vlak bij het doel van de tegenstander. Hij is echt een moderne spits, die heel veel arbeid levert."

Carranza komt uit Argentinië en bezit volgens Leerdam ook wel over wat Zuid-Amerikaanse grinta. Iets wat hij buiten het veld veel minder laat zien, dan op het veld. "Hij is geen heethoofd, maar dat Latijns-Amerikaanse temperament zal ook in Nederland wel eens naar voren komen. Maar als hij de tijd krijgt om zich aan te passen, dan heb ik er absoluut vertrouwen in. Feyenoord en Carranza, dat kan wel eens een succesvolle match worden."

Luister hieronder de nieuwste Studio Oranje en de grote voorbeschouwing op het EK!