De Zerbi bijna rond met baan bij Olympique Marseille

'De Zerbi kiest na zomer van speculaties voor avontuur bij nummer 8 van Ligue 1'

13 juni om 18:58
Laatste update: 13 juni om 19:07

Roberto De Zerbi is nadat hij aan bijna elke topclub werd gelinkt, toch dicht bij een nieuwe ploeg. De trainer die vertrok bij Brighton and Hove Albion is in verregaande onderhandelingen met Olympique Marseille.

Inmiddels zijn Marseille en De Zerbi zelf er bijna uit. Als de laatste puntjes op de i zijn gezet, tekent hij voor drie jaar in de Franse havenstad. De onderhandelingen met Brighton lijken echter het knelpunt. De Engelse club heeft nog een officiële afkoopclausule in het contract van de Italiaan. Die is weliswaar verlaagd van vijftien miljoen euro naar zes miljoen, maar dat bedrag zal alsnog op tafel moeten komen.

De Zerbi werd na het afgelopen seizoen al aan diverse topclubs gelinkt. Zo zou hij op de verlanglijst hebben gestaan van Chelsea, Bayern München, Manchester United, FC Barcelona en nog een aantal clubs. Geen enkele club pakte echter door voor De Zerbi, vanwege zijn hoge afkoopclausule. Nu lijkt Marseille dus te profiteren en de Italiaan met een verlaagde clausule te strikken.

Luister hieronder de nieuwste Studio Oranje en de grote voorbeschouwing op het EK!