'Naast PSV heeft ook Ajax oogje op talent dat niet in Schmidt-plannen voorkomt'

'Naast PSV heeft ook Ajax oogje op talent dat niet in Schmidt-plannen voorkomt'

13 juni om 21:15
Laatste update: 14 juni om 07:33

Naast PSV heeft ook Ajax een oogje op Gianluca Prestianni (foto rechts), zo meldt het Argentijnse TyC Sports. Benfica legde een halfjaar geleden nog zo'n elf miljoen euro neer voor Prestianni, maar de Argentijn zou niet meer voorkomen in de plannen van trainer Roger Schmidt.

Prestianni is een achttienjarige rechtsbuiten, die ook op de linkerflank uit de voeten kan. Benfica nam het 1,66 meter lange talent een halfjaar geleden nog over van het Argentijnse Vélez Sarsfield, dat elf miljoen euro ontving, inclusief twee miljoen aan bonussen. Prestianni kwam echter nog niet verder dan een drie minuten durende invalbeurt in het eerste elftal van Benfica, terwijl hij nu niet voorkomt in de plannen van Schmidt voor volgend seizoen.

Het Eindhovens Dagblad maakte recent al melding van de PSV-interesse in Prestianni. TyC Sports bevestigt dat nieuws en stelt zelfs dat de Eindhovenaren op pole position liggen voor het binnenhalen van het Argentijnse talent. Prestianni staat echter ook op de radar van Ajax, zo klinkt het. Naar verluidt vinden de Amsterdammers de jeugdinternational ook 'leuk'. De interesse van Ajax lijkt op dit moment niet concreet te zijn.