Pascal Jansen legt opvallende move uit

'Ik snap dat mensen deze keuze verrassend vinden, maar ik ben blij verrast'

13 juni om 21:35

Pascal Jansen snapt wel dat zijn overstap naar Ferencváros voor veel mensen relatief onverwacht was. De voormalig trainer van AZ is echter blij verrast met wat hij heeft 'aangetroffen' in Hongarije.

Donderdag werd bekend dat Jansen aan de slag gaat bij Ferencváros. Het wordt zijn eerste klus sinds zijn ontslag bij AZ van een halfjaar geleden. "Ja ik heb verschillende gesprekken met clubs gevoerd sinds mijn ontslag bij AZ", reageert Jansen tegenover het Algemeen Dagblad. "En ik heb ook heel mooie projecten langs zien komen. Zo ben ik in Griekenland geweest bij Olympiakos en uit Engeland was er belangstelling. Om daar ooit te werken is een droom. Dat is nu dus iets voor later."

De keuze van Jansen viel dus op Ferencváros, iets wat niet veel mensen op voorhand aan zagen komen. "Ik snap wel dat mensen dat vinden, maar ik ben hier blij verrast met wat ik heb aangetroffen. Wat er hier is aan faciliteiten bijvoorbeeld, maar ook in de uitgebreide studie die er is gemaakt van mijn werkwijze en prestaties."

"Ik kom hier bovendien bij een club die zich heeft geplaatst voor de voorrondes van de Champions League, dat vind ik een aantrekkelijk vooruitzicht. We gaan er alles aan doen om die te halen, ook al is de weg met twee voorrondes en een play-off een lange. Ik zeg 'we' omdat ik het samen ga doen met mijn assistent Denny Landzaat", besluit Jansen.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van #DoneDeal: