Van der Vaart: 'Memphis kan speler van het EK worden'

Van der Vaart: 'Hij is de allerbeste van het EK, maar Memphis staat op twee'

14 juni om 06:46
Laatste update: 14 juni om 08:54

Volgens Rafael van der Vaart kan er maar één speler de beste van het EK worden: Kylian Mbappé. Volgens de oud-prof en analist is hij dé man van het moment. Wie volgens Van de Vaart ook een goede kans maakt op die eretitel, is Memphis Depay.

"Mbappé is de allerbeste speler op dit moment", trapt Van der Vaart af bij de NOS. De oud-prof kijkt graag naar de kersverse aanwinst van Real Madrid. "Het is zo'n vedette, maar hij klaagt niet en is eigenlijk nooit boos richting anderen. Daar hou ik van."

De tweede speler op het lijstje van Van der Vaart is Memphis. Volgens de oud-prof maakt de aanvalsleider van Nederland een goede kans om speler van het toernooi te worden. "Als we ver gaan komen, komt dat omdat hij het gaat doen. En dan mag hij zijn haarband om de beker binden, haha!"

Duitsland opent vrijdag om 21.00 uur het EK met de wedstrijd tegen Schotland. Voor Memphis begint het EK zondag, wanneer Nederland het om 15.00 uur opneemt tegen Polen. De eerste wedstrijd van Mbappé en Frankrijk is op maandag. De Fransen treffen dan Oostenrijk. 

Luister hieronder de nieuwste Studio Oranje en de grote voorbeschouwing op het EK!