Veerman spoort Koeman aan: 'Algemeen bekend dat ik graag met Schouten speel'

Veerman spoort Koeman aan: 'Het is algemeen bekend dat ik graag met hem speel'

14 juni om 07:09
Laatste update: 14 juni om 08:53

Joey Veerman kan niet wachten om aan zijn eerste eindtoernooi als international te beginnen. Een paar jaar geleden was hij zelf nog Oranje-fan, nu is de kans groot dat hij op het veld staat. Veerman hoopt dat dat samen met zijn PSV-kameraad Jerdy Schouten is. 

"Het is volgens mij wel algemeen bekend dat ik dolgraag met Jerdy speel", vertelt Veerman aan de NOS. De middenvelder wijst naar het goede seizoen van PSV. "Het zou leuk zijn om het nu ook op het allerhoogste niveau te mogen laten zien."

Volgens Veerman voelt het duo elkaar blindelings aan. In de rolverdeling tussen de twee bestempelt hij Schouten als 'balansbewaker' en zichzelf als een speler die meegaat in de aanval. "Zulke automatismes ontwikkel je op de training", verklaart Veerman. 

De kans dat Veerman gaat spelen bij Oranje is, mede door het wegvallen van Frenkie de Jong en Teun Koopmeiners, groot. In de oefeninterland tegen IJsland liet de spelverdeler zien er klaar voor te zijn. Het worden bijzondere dagen voor de Volendammer, die tijdens het vorige EK nog als fan van Oranje op de tribune plaatsnam. "Samen overwinningen vieren, dat lijkt me heel gaaf. Ik ben heel benieuwd hoe het is op het EK. Ik heb het meest zin in het spelen van wedstrijden."

Luister hieronder de nieuwste Studio Oranje en de grote voorbeschouwing op het EK!