NAC kan Haugen en Omgba niet behouden voor Eredivisie

'NAC krijgt twee sterkhouders uit promotiejaar niet mee Eredivisie in'

14 juni om 10:30
Laatste update: 14 juni om 18:50

Voor NAC wordt het erg lastig om Aimé Omgba en Sigurd Haugen bij de club te houden. Beide heren waren erg belangrijk in de promotie, maar volgens BN De Stem zijn de twee volgend seizoen niet in Breda te bewonderen.

Wat betreft Haugen lijkt het erg lastig te worden om hem te behouden voor NAC. De spits was cruciaal met vier goals in de play-offs, maar normaal gesproken keert hij deze zomer terug bij zijn broodheer Aarhuus GF. NAC wil hem graag definitief overnemen en ook Haugen ziet deze stap zitten, maar de Denen gaan daar niet mee akkoord. Die willen minimaal anderhalf miljoen euro zien voor de spits en dat is voor NAC niet te betalen.

Ook Omgba lijkt te gaan vertrekken uit Breda. Eind mei werd er al melding gemaakt van een miljoenenbod door het Belgische OH Leuven. Die club kocht eerder Ezechiel Banzuzi al van de Bredanaren. Publiekslieveling Jan van den Bergh blijft wel bij NAC zoals het er nu naar uit ziet.

Kijkend naar versterkingen heeft NAC prioriteit gemaakt van een nieuwe keeper. Etienne Vaessen heeft hiervoor een aanbieding ontvangen, maar hij is nog niet ingegaan op dit aanbod. Ook denkt NAC aan de komst van Mats Seuntjens, maar bij hem gaat het enkel nog om inventariserende gesprekken.

Beluister hieronder de Studio Oranje-aflevering van vrijdag 14 juni: