Hummels vertrekt bij Borussia Dortmund

Dortmund-icoon vertrekt na 13 jaar en 508 duels: 'Het was een enorme eer'

14 juni om 13:20
Laatste update: 14 juni om 13:37

Borussia Dortmund en Mats Hummels zijn per direct uit elkaar gegaan. De centrale verdediger speelde in totaal dertien jaar voor Die Borussen, verdeeld over twee periodes. Wat zijn volgende club wordt, is nog niet duidelijk. 

Een vertrek van Hummels bij Dortmund hing al een tijdje in de lucht. Toen de ervaren verdediger na de verloren Champions League-finale tegen Real Madrid kritiek leverde aan het adres van trainer Edin Terzic, leek een breuk onafwendbaar. 

Tot die conclusie zijn Hummels en Dortmund-directeur Lars Ricken en Sebastien Kehl gekomen na een gesprek. "Beste fans, mijn tijd in zwart-geel loopt nu ten einde na in totaal ruim 13 jaar", vertelt Hummels op de website van Dortmund. "Het was voor mij een enorme eer en vreugde om zo lang voor BVB te hebben gespeeld en deel uit te hebben gemaakt van de reis van de 13e plaats in januari 2008 naar wat Borussia Dortmund vandaag de dag is. Deze club met zijn fans is iets heel bijzonders - en voor mij veel meer dan dat."

Wat de toekomstplannen van de Duitser zijn, is niet duidelijk. Tijd om daarover na te denken heeft hij volop, want Hummels, die uiteindelijk 508 wedstrijden voor BVB speelde, maakt immers geen deel uit van de definitieve selectie voor het EK in Duitsland.

Beluister hieronder de Studio Oranje-aflevering van vrijdag 14 juni: