Excelsior ontslaat trainer Marinus Dijkhuizen

Excelsior meldt ontslag: degradatie naar KKD kost trainer Dijkhuizen zijn baan

14 juni om 13:48
Laatste update: 14 juni om 13:57

Excelsior kan op zoek naar een nieuwe trainer. Marinus Dijkhuizen, die er niet in slaagde om de Rotterdammers in de Eredivisie te houden, is ontslagen. Dat maakt de club bekend via de officiële kanalen. 

Dijkhuizen eindigde na een zeer wisselvallig seizoen op de zestiende plek met Excelsior. De Kralingers moesten vervolgens deelnemen aan de play-offs om degradatie/promotie. ADO Den Haag werd over twee duels nog verslagen, maar een dramatisch tweeluik met NAC Breda overleefde Dijkhuizen en co. niet. Om die reden is besloten hem de laan uit te sturen.

"Helaas heeft de club besloten in de nieuwe situatie voor een andere invulling te kiezen", vertelt de trainer op het clubkanaal. "Ik weet zeker dat ik daar met mijn kwaliteiten en ervaring voor geschikt ben. Ik moet dit besluit respecteren, maar ik ben uiteraard erg teleurgesteld. Er zijn veel omstandigheden en situaties te noemen waarin het afgelopen seizoen niet meezat, maar het werd onder mijn verantwoordelijkheid een seizoen waarin het vaak en uiteindelijk net niet lukte." 

Niels van Duinen, de technisch manager van Excelsior, betreurt zijn besluit. Toch ziet hij het als de juiste keuze. "We hebben een week de tijd genomen om goed te evalueren. We wilden wegblijven uit de directe emotie van de degradatie. Naast terugkijken op het afgelopen seizoen hebben we ook nadrukkelijk de tijd genomen om naar de toekomst te kijken. We hebben veel zaken goed voor elkaar, maar er zijn ook een hoop ontwikkelpunten."

Beluister hieronder de Studio Oranje-aflevering van vrijdag 14 juni: