Brobbey ziet in Memphis extra leider bij Oranje: 'Captain zonder band'

Brobbey ziet extra leider bij Oranje: 'Hij is de captain zonder band'

14 juni om 14:24
Laatste update: 14 juni om 14:43

Brian Brobbey bestempelt niet alleen Virgil van Dijk als leider van het Nederlands elftal, maar ook kompaan Memphis Depay. Volgens Brobbey is Memphis 'de captain zonder band' van Oranje

"Natuurlijk is Virgil de aanvoerder en hij is een baas", steekt Brobbey van wal in gesprek met De Telegraaf. De spits van Ajax vindt het echter te makkelijk om naar Van Dijk te wijzen. "Daarom zeg ik Memphis, hij is onze captain zonder band." Volgens Brobbey helpt Memphis hem en praten de twee onderling veel. 

Memphis nam de tijd om Brobbey, met een foto via Whatsapp, uit te leggen wat hij anders had kunnen doen in de oefenwedstrijd tegen Canada. In dat duel miste Brobbey één-op-één nadat hij diep werd gestuurd door Memphis. "Hij wees me er ook op dat ik die bal nog had kunnen binnenschieten als ik sneller was opgestaan."

Memphis is volgens Brobbey ook de best geklede speler van Oranje. "Ik kan hier helaas niet mezelf zeggen, want ik loop het liefst in een trainingspak." De stijl van Memphis noemt hij 'heel goed'. "Hij laat zich door niemand adviseren, hij doet alles zelf."

Beluister hieronder de Studio Oranje-aflevering van vrijdag 14 juni: