Brian Brobbey over 'onopvallende' PSV'er Jerdy Schouten

Brobbey noemt meest onopvallende Oranje-speler: 'Een heel rustige jongen'

14 juni om 16:42
Laatste update: 14 juni om 16:42

Brian Brobbey heeft in gesprek met De Telegraaf antwoord gegeven op de vraag wie in zijn ogen de meest onopvallende speler van het Nederlands elftal is. Volgens de spits van Ajax is PSV'er Jerdy Schouten, van wie hij zeer onder de indruk is, het minst op de voorgrond te vinden. 

"Benadruk wel goed dat het om buíten het veld gaat, want in het veld is Jerdy fantastisch", aldus Brobbey in gesprek met De Telegraaf. De aanvaller van Ajax speelde afgelopen seizoen twee Eredivisie-wedstrijden tegen de middenvelder, en maakt hem nu een tijdje mee bij Oranje. "Ik vind hem echt een heel goede voetballer en in de oefenwedstrijden speelde hij top."

Waar Schouten tijdens wedstrijden uitblinkt door niet echt op te vallen, doet hij dat in het hotel van Oranje in Wolfsburg ook. "In het hotel heb je soms pas na een tijdje door dat Jerdy Schouten ook in de ruimte aanwezig is. Dan is hij echt onzichtbaar. Net als Nathan is hij een heel rustige jongen."

De kans dat Schouten komende zondag tegen Polen in de basis begint, is groot. De middenvelder van PSV maakte tegen zowel Canada als IJsland een zeer solide indruk, en zag daarnaast liniegenoten Teun Koopmeiners en Frenkie de Jong geblesseerd afhaken. 

Beluister hieronder de Studio Oranje-aflevering van vrijdag 14 juni: