United dient openingsbod in op Branthwaite

'United dient openingsbod in op oud-PSV'er, maar krijgt duidelijke afwijzing'

14 juni om 17:37
Laatste update: 14 juni om 17:43

Manchester United heeft een openingsbod uitgebracht op Jarrad Branthwaite. Dat meldt het doorgaans goed ingevoerde The Athletic, dat weet dat het om een slordige 40 miljoen euro gaat. 

De 21-jarige Branthwaite wordt al geruime tijd in verband gebracht met United, dat naarstig op zoek is naar een defensieve versterking. The Reds, die doorgaan met manager Erik ten Hag, kregen het afgelopen seizoen behoorlijk wat doelpunten om de oren. 

De 35 miljoen pond (omgerekend ruim 41 miljoen euro) die United heeft geboden voldoet echter niet aan de eisen die Everton heeft gesteld. Hoeveel The Toffees wél willen innen voor de Engelse centrumverdediger, is niet duidelijk. 

Everton is ervan overtuigd dat Branthwaite, die het EK op een haar na misliep, qua niveau hetzelfde is als Harry Maguire, Wesley Fofana en Josko Gvardiol. Zij werden de voorbije jaren allemaal getransfereerd voor bedragen om en nabij de de negentig miljoen euro.

Voormalig PSV'er Branthwaite is niet de enige kandidaat die United op het oog heeft om de verdediging te versterken. BILD bracht eerder deze week naar buiten dat Ten Hag ook de situatie van Matthijs de Ligt nauwlettend in de gaten houdt. 

Beluister hieronder de Studio Oranje-aflevering van vrijdag 14 juni: