Tillman en Pepi opgeroepen voor Copa América

Wisselend nieuws voor familie Tillman: laatste afvaller Verenigde Staten bekend

14 juni om 18:52
Laatste update: 14 juni om 23:33

Malik Tillman en Ricardo Pepi behoren tot de selectie van de Verenigde Staten voor de Copa América. Het PSV-duo mag zich zodoende op gaan maken voor het eindtoernooi in eigen land. Bondscoach Gregg Berhalter had slecht nieuws voor Timothy Tillman, de oudere broer van de PSV'er.

De ruim drie jaar oudere broer van Malik Tillman zat nog bij de selectie voor de oefenwedstrijden tegen Colombia (1-5 verlies) en Brazilië (1-1 gelijkspel), maar hij kwam in die duels niet in actie. Van de 27-koppige selectie moest er nog één speler afvallen voorafgaand aan de Copa Ameríca. De keuze van Berghalter is uiteindelijk op de Timothy Tillman gevallen.

Naast Pepi en Tillman zijn er nog twee spelers met een verleden in de Eredivisie opgeroepen door Berghalter. Haji Wright speelde in het seizoen 2019/20 in dienst van VVV-Venlo, terwijl Luca de la Torre tussen 2020 en 2022 in dienst speelde van Heracles Almelo. Sergiño Dest moet de Copa América aan zich voorbij laten gaan door een zware knieblessure.

In de groepsfase van de Copa América is de ploeg van bondscoach Berghalter gekoppeld aan Uruguay, Panama en Bolivia. Het eindtoernooi wordt tussen donderdag 20 juni en zondag 14 juli afgewerkt in de VS. Tillman en Pepi beginnen met hun land op maandag 24 juni met een groepswedstrijd tegen Bolivia.

Beluister hieronder de Studio Oranje-aflevering van vrijdag 14 juni: