Van der Vaart ziet Sané als allerbeste van EK

Van der Vaart ziet mogelijke EK-sensatie: 'Als hij het op zijn heupen krijgt de allerbeste'

14 juni om 20:51

Rafael van der Vaart is groot fan van Leroy Sané. De analist bij NOS ziet Duitsland heel ver komen op het EK in eigen land en vindt de vleugelspeler van Bayern München 'één van de allerbesten'.

Van der Vaart wordt gevraagd naar de Duitsers die in eigen land het EK gaan afwerken. De oud-middenvelder speelde zelf in Hamburg en verwacht dat Duitsland zo maar eens ver kan komen. "Niemand verwacht er wat van, omdat ze natuurlijk een mindere voorbereiding hebben gehad. Alleen ze hebben zo veel kwaliteit, ook op de bank nog. Normaal zijn ze ook altijd goed in eigen land."

Toch zou Van der Vaart wel een wijziging maken in de opstelling. Hij ziet één speler op de bank zitten, die in potentie een echte wereldtopper is. "Ik vind het jammer dat Sané er niet in staat, als hij het op zijn heupen krijgt is hij gewoon de allerbeste. Maar er is zoveel kwaliteit, goed middenveld ook en die aanval. Ik verwacht er heel veel van."

Van der Vaart heeft ook één favoriet bij de Duitsers die wel in de basis staat. "Florian Wirtz heeft het ook echt laten zien, wat een speler is dat. Ik wist niet wat ik zag. Echt een voetballer die je niet meer ziet. Geef hem een bal en je gaat plezier hebben. De druk is natuurlijk wel enorm, maar ik ben wel benieuwd naar hem."

Beluister hieronder de Studio Oranje-aflevering van vrijdag 14 juni: