'Door Brobbey kan streep voor eerste EK-duel'

Brobbey ontbreekt nog bij Oranje: 'Daar kan een streep doorheen'

14 juni om 20:59
Laatste update: 14 juni om 23:33

Oranje moet het tijdens de eerste EK-wedstrijd tegen Polen zonder Brian Brobbey stellen. Volgens NOS-verslaggever Jeroen Stekelenburg kan er een streep door de naam van de spits.

Brobbey moest twee dagen geleden de training van het Nederlands elftal staken met hamstringklachten. Hoewel van een ernstige blessure geen sprake is, stond de Ajacied ook vrijdag nog niet met de rest van de selectie op het veld. "Er hebben er 25 getraind, Brobbey heeft niet met de groep meegetraind", zegt Stekelenburg bij de NOS. "Daar kan wel een streep doorheen. Als je twee dagen geleden en gisteren hamstringklachten hebt, dan ga je zondag tegen de Polen echt niet meedoen."

Uit voorzorg haalde bondscoach Ronald Koeman met Joshua Zirkzee al een extra aanvaller bij de selectie. Hij is officieel opgeroepen als vervanger van de geblesseerd geraakte Teun Koopmeiners. Memphis Depay en Wout Weghorst zijn de andere opties van bondscoach Ronald Koeman in de punt van de aanval. Oranje begint zondag om 15.00 uur aan het duel met Polen.