Veerman: 'Real voelt wat ongemakkelijk'

Veerman getipt bij Real Madrid: 'Tegelijkertijd voelt het ongemakkelijk'

14 juni om 21:57

De loftuitingen die hem linken aan Real Madrid bezorgen Joey Veerman een dubbel gevoel. De spelmaker van Oranje en PSV zou de sterren van de Koninklijke graag bedienen, maar van een transfer is geen sprake, vertelt hij aan De Telegraaf.

Onder meer Arnold Mühren en Youri Mulder kunnen zich wel voorstellen dat Veerman de opvolger wordt van Toni Kroos bij Real Madrid. Het vleit hem een beetje. "Tegelijkertijd word ik er moe van en voelt het ongemakkelijk", zegt de 25-jarige middenvelder in de krant. "Vooral omdat ik er iedere keer op moet reageren, terwijl er totaal niets speelt. Ik word ermee geconfronteerd omdat iemand op televisie zegt dat ik daar goed zou passen en een Spaanse krant iets schrijft."

Toch is het veelzeggend dat mensen hem in één adem noemen met de Champions League-winnaar. "Misschien pas ik daar, maar hé, het is Real Madrid. Ja, als je ziet welke spelers die voorin hebben lopen… Daar kan je wel een balletje aan kwijt. Ik zou er juist blij mee kunnen zijn, maar het blijft ongemakkelijk voelen. Zeker omdat er niets waar is van alle geruchten."

Als Veerman vertrekt bij PSV, dan heeft hij wel een voorkeur. "Als ik een transfer maak, dan wel naar een club die graag de bal heeft. Ik ben geen speler die de hele wedstrijd inzakt en achter de bal aanloopt."