Van der Vaart: 'Buitenaardse Musiala bij EK-favoriet Duitsland'

Van der Vaart bewierookt beste Duitse speler na vliegende EK-start: 'Buitenaards'

14 juni om 23:04

Rafael van der Vaart bewierookt Jamal Musiala na de overtuigende EK-start van Duitsland. Die Mannschaft won de openingswedstrijd met liefst 5-1 van Schotland.

"De ideale tegenstander, een paar goede goals. Ze zullen er heel blij mee zijn", stelt Van der Vaart, die de ploeg van Julian Nagelsmann zijn reputatie als één van de EK-favorieten zag waarmaken, bij de NOS. "Ik vind dat ze alles in huis hebben. Ongelooflijk veel talent, veel spelers met individuele acties, een geweldige Toni Kroos nog steeds én Musiala was natuurlijk buitenaards. Dan denk ik dat je de grote favoriet bent, ook nog in eigen land."

Vooral het wonderkind van Bayern München kan op lof rekenen. Van der Vaart vond hem de beste man aan Duitse zijde. "Hij is niet te houden. Het ziet er zo makkelijk uit. Hij heeft snelheid, maar altijd controle. Verdedigers hebben angst, want hij loopt je zo voorbij alsof je er niet staat. Kappen, overzicht voor zijn medespelers. Na die goal was het één en al smullen. Hij maakt in alles de juiste keuze."