Dudek over Polen - Nederland

Dudek gelooft in Polen: 'Deze drie spelers kunnen moeiteloos mee met dit Oranje'

15 juni om 13:20

Jerzy Dudek, oud-keeper van onder meer Feyenoord, Liverpool en Real Madrid, is van mening dat Polen een goed resultaat kan behalen tegen het Nederlands elftal. Volgens de 51-jarige Pool moeten de Nederlanders niet te gemakkelijk denken over de eerste groepswedstrijd op het EK.

"Het valt niet te ontkennen dat Nederland en Frankrijk de grote favorieten zijn in deze poule", begint Dudek tegenover het Poolse Fakt in een interview. "Maar we kunnen zeker een punt pakken tegen dit Oranje. Er zit veel potentieel in het team." Polen moet het de eerste poulewedstrijd doen zonder sterspeler Robert Lewandowski, die met een blessure kampt.

De Poolse nationale ploeg maakt ook kans zonder Lewandowski volgens Dudek. "We zijn sterk in de counter en bij spelhervattingen. Ik hoop ook dat ze zondag veel druk gaan zetten, anders kan het wel eens slecht voor ons aflopen. Niemand wil die eerste wedstrijd verliezen."

Dudek voorspelt dat Oranje en Polen gelijk zullen spelen zondag. "Ik denk dat het 1-1 wordt, dat zou een goed resultaat zijn. We hebben een team dat niet zomaar opgeeft. De spelers zijn heel gemotiveerd. We moeten vertrouwen hebben in de bondscoach."

De Champions League-winnaar van 2005 vindt dat er drie spelers van Polen moeiteloos in de basis zouden staan bij dit Nederlands elftal. "Ik denk dat je dan drie spelers kunt noemen. Robert Lewandowski in de aanval, Piotr Zielinski op het middenveld en Wojciech Szczesny onder de lat. Die spelers zouden probleemloos meekunnen", besluit hij.