Verweij over Stengs-transfer

Verweij over Feyenoorder: 'Zit dicht tegen Oranje aan, zou hem niet laten gaan'

15 juni om 14:29

Lazio is volgens de Italiaanse tak van Sky Sport nadrukkelijk in de markt voor Feyenoorder Calvin Stengs. Mike Verweij geeft in Kick Off, de voetbalpodcast van De Telegraaf, aan dat hij de spelmaker niet zou laten gaan.

"Ik vind dat, als je een speler hebt die zo dicht tegen het Nederlands elftal aanzit, je die nooit voor een bedrag van 12 miljoen moet laten gaan", begint Verweij. "Tegen Gibraltar speelde hij en scoorde hij ook. Voor hetzelfde geld had Ronald Koeman hem wel opgeroepen als één van de vervangers voor Frenkie de Jong of Teun Koopmeiners."

Collega Valentijn Driessen countert de uitspraken van Verweij direct. "Er zijn ongeveer twaalf spelers afgevallen bij het Nederlands elftal. En dan komt Koeman nog steeds niet bij Stengs uit, dus je moet je afvragen hoe dicht hij er nou tegenaan zit." Stengs was dit seizoen in 29 Eredivisie-wedstrijden goed voor zes doelpunten en twaalf assists. "Ze hebben hem voor 6 à 7 miljoen gehaald, geloof ik", gaat Verweij verder. "Ik vind Stengs echt een prima voetballer. Die zou ik echt niet zomaar laten gaan."

Driessen zou een verkoop vanuit bedrijfsmatig oogpunt toch overwegen. "Maar dan moet je wel binnen je selectie nog spelers hebben die dat kunnen opvangen of een waardige vervanger halen. Dat is dan natuurlijk de vraag, want je moet er niet veel zwakker van worden. Stengs was een van de weinige creatieve spelers bij Feyenoord", besluit Driessen.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: