Bentancur maakt misplaatste grap over Son

Son krijgt te maken met misplaatste grap teamgenoot: 'Lijken allemaal op elkaar'

15 juni om 15:14
Laatste update: 15 juni om 16:00

Rodrigo Bentancur is in opspraak geraakt door een misplaatste grap over teamgenoot Heung-Min Son. De Uruguayaan is diep door het stof gegaan na de opmerking op nationale televisie.

Een Uruguayaanse journalist vroeg Bentancur of hij een shirt van een teamgenoot bij Tottenham Hotspur kon regelen. De middenvelder reageerde niet al te verstandig. "Die van Sonny", klonk het. "Het zou ook een shirt van zijn neef kunnen zijn, want die lijken toch allemaal op elkaar."

Die opmerking zorgde voor veel ophef op social media. Veel mensen uitten hun onvrede richting Bentancur. De 26-jarige middenvelder bood vervolgens direct zijn excuses aan voor de misplaatste opmerking. "Sonny, broer. Ik bied je mijn excuses aan voor wat er is gebeurd, het was gewoon een hele slechte grap. Je weet dat ik van je hou en ik zou je nooit respectloos behandelen of jou of iemand anders pijn doen!", klinkt het.

Uruguay bereidt zich momenteel voor op de Copa América. Volgende week gaat dat toernooi van start in de Verenigde Staten. De kans is groot dat Bentancur in de basis zal beginnen bij de Uruguayanen. Son speelt met Zuid-Korea twee kwalificatieduels voor het WK 2026.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: