Brighton strikt jongste PL-manager ooit

Eén jaar jonger dan Veltman: Brighton strikt jongste PL-manager ooit

15 juni om 18:32

Fabian Hürzeler is definitief de nieuwe manager van Brighton & Hove Albion. De Duitser komt over van FC St. Pauli en is de opvolger van Roberto de Zerbi. Hij gaat meteen de Engelse geschiedenisboeken in.

Met zijn 31 jaar is Hürzeler de jongste manager ooit in de Premier League. Hij is zelfs één jaar jonger dan Joël Veltman. De Nederlandse verdediger heeft nog een contract tot medio 2025 bij Brighton. Ook Oranje-doelman Bart Verbruggen en mandekker Jan Paul van Hecke gaan onder Hürzeler spelen.

Hürzeler leidde St. Pauli dit seizoen naar promotie naar de Bundesliga. Het is voor het eerst in dertien jaar dat de Duitse cultclub op het hoogste niveau zal uitkomen. De jonge en succesvolle oefenmeester, die sinds 2022 aan het roer stond, kiest nu dus echter voor de overstap naar Brighton. Eerder was hij assistent bij St. Pauli en meerdere Duitse nationale jeugdteams.

Bij The Seagulls is Hürzeler de opvolger van Roberto de Zerbi. De Italiaan kreeg veel lof voor zijn speelstijl. Onder zijn leiding eindigde Brighton dit seizoen als achtste in de Premier League. Hij lijkt overigens hard op weg naar Olympique Marseille.