Swiderski fit voor duel met Oranje

Polen krijgt verrassend goed nieuws voor duel met Oranje: 'Normaal deelgenomen'

15 juni om 20:10
Laatste update: 15 juni om 20:15

Robert Lewandowski traint weer individueel bij Polen. Dat meldt bondscoach Michal Probierz op de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd tegen Oranje. De oefenmeester had ook goed nieuws over spits Karol Swiderski.

Tijdens het oefenduel met Turkije vielen Lewandowski en Swiderski geblesseerd uit. Bondscoach Probierz gaf eerder al aan dat het duel met Oranje voor eerstgenoemde te vroeg komt. "Lewandowski is begonnen met individuele training", steekt de oefenmeester van wal op de persconferentie in Hamburg. "Hij is een van de beste spelers ter wereld en het valt niet te ontkennen dat hij gemist zal worden." De topspits zal wel op de bank plaatsnemen tegen Oranje.

Swiderski scoorde tegen Turkije en raakte daarna bij het juichen geblesseerd. De spits staat er beter voor dan Lewandowski. "Hij heeft normaal deelgenomen aan de training", aldus Probierz. De bondscoach zal op de wedstrijddag zelf pas een beslissing nemen over Pawel Dawidowicz.

Oranje en Polen trappen zondag om 15.00 uur af in Hamburg. Het Nederlands elftal moet het ook zonder een spits doen. Brian Brobbey blijkt vanwege hamstingklachten niet fit genoeg.

Bekijk hieronder VP's Oranjekantine met Noah Ihio en Mexx Meerdink: