Vermoedelijke opstelling Oranje

Vermoedelijke opstelling: Koeman houdt vast aan bekende namen tegen Polen

16 juni om 07:55
Laatste update: 16 juni om 07:55

Het Nederlands elftal begint zondag met de wedstrijd tegen Polen aan het EK in Duitsland. Bondscoach Ronald Koeman kiest vermoedelijk voor dezelfde elf namen als in de uitzwaaiwedstrijd tegen IJsland. 

Een van de keuzes die al weken duidelijk is, is die voor Bart Verbruggen. De doelman begint onder de lat en zal net als tegen IJsland Denzel Dumfries, Stefan de Vrij, Virgil van Dijk en Nathan Aké voor zich hebben. Jeremie Frimpong en Lutsharel Geertruida maakten allebei indruk, maar de back van Internazionale heeft zich mede dankzij een goed optreden in de uitzwaaiwedstrijd verzekerd van een basisplaats.

Op het middenveld leek Teun Koopmeiners af te stevenen op een basisplaats, maar de spelverdeler mist het EK door een blessure. Daardoor vormen Jerdy Schouten en Joey Veerman het defensieve blok en Tijjani Reijnders begint op tien. Georginio Wijnaldum zal hoogstwaarschijnlijk op de bank moeten plaatsnemen.

In de voorhoede behoudt Xavi Simons ondanks zijn wisselende prestaties zijn basisplaats. De rechtsbuiten flankeert Memphis Depay, die in de spits zal beginnen. Cody Gakpo begint op linksbuiten. Donyell Malen moet het doen met een reserverol.

De vermoedelijke opstelling van Oranje: Verbruggen, Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Aké; Veerman, Schouten, Reijnders; Simons, Memphis, Gakpo