Driessen verbolgen over grasmat waar Oranje op moet gaan spelen

Driessen verbolgen bij Oranje: "Ongelofelijk, kijk nou: dit kan toch niet?"

15 juni om 23:17

Valentijn Driessen is verbolgen over de staat waarin de grasmat van het Volksparkstadion verkeert. De chef voetbal van De Telegraaf ziet dat het veld waar Oranje tegen Polen op gaat spelen er niet goed bij ligt.

Daags voor het EK-duel met Polen is de grasmat waarop Oranje gaat spelen het onderwerp van gesprek. Zo gaf Virgil van Dijk al te kennen dat hij baalt van de staat van het gras in Hamburg. In een video-item van De Telegraaf gebruikt Driessen nog stevigere taal, terwijl hij vanuit het stadion op het veld neerkijkt. "Ongelofelijk, kijk nou: dit kan toch niet? Je kunt hier toch geen EK op spelen?", vraagt de journalist zichzelf hardop af.

"Je ziet van veraf stroken op het veld, daar ligt eigenlijk gewoon los gras in. Die stukken waren slecht en die deeltjes hebben ze opgevuld, in plaats van een nieuwe mat neer te leggen", gaat Driessen verder. "Oranje had dat al eerder door, waardoor ze ook getraind hebben in Wolfsburg." De grasmat in het Volksparkstadion is overigens juist splinternieuw: het is enkele dagen geleden aangelegd.

Driessen zag dat Polen op het laatste moment ook nog uit moest wijken. "De bus van Polen zagen we hier ook naar binnen rijden bij het stadion en tien minuten later weer naar buiten gaan: zij wilden hier trainen en dat mocht maar twintig minuten. Dat heeft natuurlijk weinig zin, dus die hebben een ander veld opgezocht. Het is natuurlijk ongelofelijk, waarom moet dit stadion dan EK-wedstrijden krijgen?"