Poolse media treuren na Weghorst-dreun: '

Poolse media hebben vrede met Weghorst-dreun: 'Koeman stond hulpeloos te kijken'

16 juni om 17:37
Laatste update: 16 juni om 17:49

Het Nederlands elftal had zondagmiddag zijn handen vol aan Polen. Uiteindelijk moest de ploeg van bondscoach Michał Probierz buigen voor Oranje. Poolse media hebben vrede met de 1-2 nederlaag.

Wout Weghorst groeide uit tot de held van Nederland, door in de slotfase de winnende goal te maken. 'Geen schande, ook geen punten', kopt Fakt24. 'Een drama voor Polen in de eerste groepswedstrijd. Helaas konden de tegenstanders na het laatste fluitsignaal juichen. Het geluk was dichtbij.' Weghorst kroonde zichzelf tot matchwinner. 'Hij profiteerde van een van de weinige fouten die de Poolse defensie maakte. Het was de eerste nederlaag van Probierz als bondscoach van Polen.'

'Het spel van Polen in de eerste wedstrijd zorgde voor verbazing', schrijft Sport, dat in positieve zin verrast was. 'Bondscoach Ronald Koeman sloeg in de tweede helft soms hulpeloos zijn armen over elkaar. Probierz wilde voor de volle drie punten spelen en verdient daarvoor applaus. Tegelijk heerst een gevoel van ontevredenheid. Een hele grote teleurstelling.'

'Het gevoel van ontevredenheid is enorm'

Het medium baalt van de nederlaag. 'Polen speelde onverwachts goed. Het gevoel van ontevredenheid is enorm', wordt er herhaald. 'Nu is het tijd voor Oostenrijk, dat we 21 juni in Berlijn treffen.'

'Weghorst bepaalde het lot van de wedstrijd', schrijft Gol24. 'Pas in minuut 83 liet de verdediging van Polen zich verrassen. Nathan Aké vond invaller Weghorst, die de doelman van Polen geen kans gaf. Swiderski loste na de 1-2 nog een schot, maar de ingreep van Bart Verbruggen met diens vingertoppen was beslissend voor de uitslag.'

Volgens Rzeczpospolita was het een 'mislukking die hoop geeft'. 'Dit is niet het einde van het EK 2024. Wat ons hoop geeft, is dat we ons eindelijk niet meer hoeven te schamen voor de prestaties van onze ploeg.'