Wijnaldum eerlijk na winstpartij Oranje: 'Als je het vergelijkt met die landen...'

Wijnaldum eerlijk na winstpartij Oranje: 'Als je het vergelijkt met die landen...'

16 juni om 18:35
Laatste update: 16 juni om 19:17

Georginio Wijnaldum voelt dat het Nederlands elftal vertrouwen heeft getankt met de zege op Polen. Dat vertelt de middenvelder van Oranje aan VoetbalPrimeur na afloop van het duel in Hamburg. Wijnaldum zag dat Nederland het in de EK-opener lastiger had dan toplanden als Duitsland en Spanje, maar wil daar niet te zwaar aan tillen.

"Het is altijd lekker dat je de eerste wedstrijd wint, want dan groeit het vertrouwen. Helemaal omdat we vrijdag tegen Frankrijk spelen", aldus Wijnaldum, die in de tweede helft binnen de lijnen kwam als vervanger van Joey Veerman. Als invaller kon hij zijn stempel niet drukken op het spel van Nederland, dat in de slotfase alsnog de drie punten pakte dankzij supersub Wout Weghorst.

"Voor mij was het maar een half uurtje, op een moment waarop we het moeilijker hadden. Ik kwam in een fase waarin we iets meer moesten verdedigen en niet meer zo vast aan de bal waren", analyseert Wijnaldum. De routinier erkent dat het bij toplanden als Duitsland (5-1 tegen Schotland, red.) en Spanje (3-0 tegen Kroatië, red.) een stuk gemakkelijker ging.

"We hebben er nu één gewonnen. Als je het vergelijkt met die landen, dan hadden wij het zeker lastiger." Wijnaldum tilt daar overigens niet te zwaar aan. "Het zegt nog niks. Elk land en elke wedstrijd is anders."

(Frans Raaijmakers/VoetbalPrimeur)